Türk Mutfağı Bir İmparatorluk Bakiyesidir.

İçindeki lezzetlerin bolluğu, Osmanlıyı oluşturan halkların her birinin bu mutfağa kendi lezzetlerini, kendi geleneklerine katmasındadır. Türk mutfağı aynı zamanda hem Akdenizlidir, hem iç Anadolulu, Hem Asyalı, hem Afrikalı. Bu çorbada Levantenlerin de tuzu bulunur, Bizanslıların da. Balığı kararında, eti kıvamında, zeytin yağlıları tadında pişirmek gerekir.

Sağlıklı lezzetler: İşin sırrı burada!
Yemek bir zevk ama aynı zamanda vazgeçilmez bir ihtiyaç. Damak zevki ile vücudun gereksinimi olan kalori arasında bir dengeyi hep gözetmek gerek. Ustalıkla bilimsel formüllerin uyumu değilse mönünün kalabalığının hiç bir anlamı yoktur. Sağlıklı lezzetler: İşin sırrı burada!

Mutfaktaki Yeni Değerlere Saygı Gösteriyoruz
Türk mutfağı, uzmanlık ve ustalık ister. Alanındaki geniş bilgi birikimine hakim olmayı gerektirir. Öte yandan, bu mutfak her geçen, içine akan yeni lezzetlerle gelişmekte ve yenileşmektedir. Mutfaklara hakim olan yeni değerlere de saygı göstermek gerekir. Lezzeti korumak ama aynı zamanda sağlığı gözetmek gerekir. Gelenek ile yeniliği çatışmadan buluşturmak; işte ustalık ve uzmanlık budur.

 



Telif Hakkı © 2010 Yaylam Catering. Tüm Hakları Saklıdır.